» » » Що краще робити, якщо банк продав кредит колекторам?
Реклама от Google
Лента новостей
Календарь публикаций
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
Популярные публикации

Категория: Статьи » Разное


Що краще робити, якщо банк продав кредит колекторам?



Що краще робити, якщо банк продав кредит колекторам?

Сталося жахливе: допущено прострочення по кредиту. Банк, вимагає повернути борг. При тривалій затримці до справи підключаються колектори. Вони використовують всі канали зв'язку: дзвонять, шлють sms, листи по електронній і звичайною поштою, приходять додому. Що робити, якщо банк продав борг?


Що можна порадити?


Розмовляйте спокійно, не переходьте на підвищені тони, ніяк не реагуйте на їх випади і загрози. По суті вони безправні, і якщо в реальності захочуть заподіяти якоїсь шкоди, то відповідати будуть по закону - аж до позбавлення волі. Как бороться с манивео читайте тут.


• Записуйте всі розмови на диктофон. Можна повідомити про це того, хто телефонував, тоді є ймовірність, що він буде більш ретельно вибирати слова, і вдасться позбутися від негативу.


• Просіть представитися, хто телефонував, повідомити свою посаду, назву агентства, підрозділ, адреса та контактний телефон для зв'язку. Якщо доведеться звертатися до суду, ці відомості стануть в нагоді.


• Дізнайтеся, в чому конкретно вас звинувачують. Запишіть по пунктам, але не виправдуйтеся. Ви нічого не повинні. Якщо хочуть отримати гроші - нехай звертаються до суду.


• Не бійтеся погроз судовим процесом. В даному випадку засідання - ваше спасіння. У 90 випадках з 100 суд скасовує накладені банком санкції, повертає борг з рук колекторів назад до фінансової установи і змушує його укласти з клієнтом більш зручний договір.


• Якщо в розмові почнуть переходити межі, ви самі можете пригрозити судом.


І останнє правило - ніколи і нічого не платіть колекторам! Буває, що вони «втрачають» гроші, і ви все одно залишитеся винні банку.


Чи мають право банки продавати борг?


Грубо кажучи, немає, якщо таке не описано в договорі. Банк може передати свої повноваження по компенсації виданих населенню засобів третім особам тільки в одному випадку: якщо у нього закінчиться ліцензія. Тоді новим кредитом позичальників стає інший банк, який отримав від колишнього не тільки активи, але і зобов'язання.


Новий банк повинен буде укласти з позичальниками свій договір на колишніх умовах кредитування, або запропонувати кращі. Погіршувати або змінювати параметри договору він не має права.


Таким чином, «продаж» боргу колекторам незаконний. За правилами, банк спочатку повинен сповістити про заборгованість позичальника, а потім повідомити його про намір передати борг третім особам. Якщо кредитується підпише дозвіл, то борг буде переданий.


В інших випадках можлива навіть подача в суд на неправомірні дії банків. Деякі з них практикують звернення до послуг колекторів ще до настання дня платежу, і вже за тиждень до дедлайну неприємні візитери починають надзвонювати позичальнику. В такому випадку зупинити їх може тільки скарга на ім'я керівника банку і загроза вчинити розборки в залі Феміди.


Хто такі антиколектори і чи варто з ними зв'язуватися?


Останнім часом стало модним створювати так звані «антиколекторні» агентства. Кто судился с манивео смотрите на этом сайте.


Безсумнівно, якщо вони мають добропорядні організації, які за помірну плату призводять фінансові справи позичальника в порядок, допомагають йому досягти реструктуризації кредиту, списання пені і штрафів. Заява на проведення реструктуризації ви можете написати і самостійно.


Однак під маскою антиколекторів часто ховаються шахраї. Популярна наступна схема: клієнт оплачує третину позики агентству готівкою, становить на ім'я одного з них довіреність на дострокову оплату. Антиколектори обіцяють повне погашення заборгованості протягом місяця - нібито вони додадуть до засобів клієнта свої, а потім якимось хитрим «фінансовим» чином повернуть собі витрачені гроші.


Клієнт вірить в легенду, збирає потрібну суму і оформляє довіреність на «помічника». Той бере гроші і частково гасить заборгованість, просячи кредитного інспектора при цьому зробити реструктуризацію позики. Так як звернення нібито надійшло від довірителя, то ніяких проблем з переробкою договору не виникає.


Потім довірений отримує на руки договір з новим графіком виплати, а справжньому платнику приходить повідомлення, що старий кредит погашений. Він радіє, що все обійшлося. Але ось через пару місяців в двері стукають колектори ...


Щоб уникнути подібної ситуації, потрібно ретельно придивитися до фінансового консультанта. Справжні антиколектори не будуть самостійно вирішувати справи клієнта, вони лише вкажуть йому шлях і при необхідності допоможуть з оформленням паперів і отриманням потрібних дозволів.





Поделись с друзьями:

Еще на эту тему:
Малогабаритні трактори Малогабаритні трактори
Відеоспостереження в нічних клубах Відеоспостереження в нічних клубах
Законодавче поле і юридичні норми для ООО Законодавче поле і юридичні норми для ООО
Запчастини на Рено: як зробити покупку вигідною? Запчастини на Рено: як зробити покупку вигідною?
Виготовлення американських авто номерів Виготовлення американських авто номерів

Комментарии (0):
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Добавление комментария

Имя: *
E-Mail:
Комментарий:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Вопрос:
Кто больше слон или мышь?
Ответ: *
Введите два слова, показанных на изображении: *
smotor.kiev.ua